Tropenrooster

Summer in the city! Tijd om buiten te spelen! In de maanden juni t/m september geef ik yoga-lessen in het Vondelpark voor mensen die wat nieuws willen proberen. In de maanden juli en augustus geef ik bovendien elke zondagochtend les op dak van NEMO Science Museum. Ervaar dat je niet lenig, sterk of zweverig hoeft te zijn om yoga leuk te vinden. Ontstress van het hectische leven in de stad en vind de balans in jezelf door middel van Yin/Yang – yoga. Ook geef ik AcroYoga lessen waarbij je niet alleen jezelf maar ook de ander leert vertrouwen. Stap uit je comfortzone, laat je beperkende (‘Ik kan het niet!’) gedachten los en leer j lichaam op een andere manier te gebruiken.  Een moment van blijheid én bezinning in de buitenlucht!

Locatie

Vondelpark Amsterdam: De doordeweekse lessen vinden plaats op een grasveld gelegen aan de zuidkant van het park. Als je vanaf de Amstelveense weg het park binnenkomt, passeer je restaurant de Vondeltuin. Je vindt mij op het eerste grasveldje rechts bij het water.

NEMO Science museum: Op zondag vindt de les plaats op het dak van het museum met een adembenemend uitzicht over de stad. Je kunt via de hoofdingang naar binnen en bij binnenkomst meteen links de lift nemen naar het dak. Bij regen wordt deze les in een zaaltje binnen gegeven.

Aanmelden

Je kunt gewoon komen, in principe gaat de les altijd door. Mocht er oververhoopt – bijvoorbeeld wegens noodweer – een les worden gecanceld zal dit via het Facebook event worden gedeeld. Graag voorafgaand aan de les cash of via mobiel betalen. De lessen zijn ook toegankelijk met een OneFit abbonement! Je vindt mijn lessen in het rooster onder de naam ‘In Your Elements’.

Kijk van tevoren even wat het weer doet en kleed je naar de verwachte weersomstandheden. Heb je een eigen matje? Graag meenemen! Ik heb een beperkt aantal matten te leen.

AcroYoga

AcroYoga is een combinatie van Yoga, Acrobatiek en Thai Masage. Deze speelse vorm van yoga doen we samen. Stap voor stap – en met veiligheid voorop – leer je poses die uiteindelijk leiden tot een uitdagende AcroYoga sequence of counterbalance pose. Het resultaat is een lichaam gierend van energie, een rustige geest en vooral heel veel plezier! En daar doen we het voor. Voor deelname is het niet verplicht maar natuurlijk altijd leuk om iemand mee te nemen. Nieuwe Acro-vrienden zijn zo gemaakt! Ervaring met yoga en/of acrobatiek is niet nodig.

Maandag: 19:00 – 20:30 uur
Ook toegankelijk met een Onefit abbonement!

Yin/Yang Flow

In deze les wordt je eerst fysiek uitgedaagd (Yang) en daarna kom je geheel tot rust (Yin). Waar Yang houdingen zich richten op het inspannen en sterker maken van de spieren, gaat het bij Yin juist om het ontspannen van de spieren. Door volledig los te laten werken we aan het versoepelenen versterken van bindweefsel en gewrichten. Deze combinatie is essentieel om blessures te voorkomen en het lichaam fit te houden. Ook wordt er verwezen naar de elementen van de natuur.

Maandag: 17:30 – 18:30 uur (Vondelpark) – juni t/m september
Zondag: 09:00 – 10:00 uur (Nemo Science museum) – juli & augustus
Ook toegankelijk met een Onefit abbonement!