Yin/Yang Yoga

 

Er zijn dagen dat yogaposes bijna vanzelf lijken te gaan. En er zijn dagen dat je continue omvalt in een treepose. Vroeger zou ik boos worden op mezelf en koste wat kost doorpushen. Nu lach ik erom en luister naar dit signaal van mijn lichaam. Yoga en meditatie hebben mij geleerd het ‘nu’ te accepteren. Te voelen wanneer het een Yin-dag is in plaats van een Yang-dag. Mee te stromen in de flow van dat moment in plaats van al mijn energie te verspillen door tegen de stroom in te zwemmen.

Natuurlijke balans

In mijn yogalessen combineer ik de stijlen die ik in de afgelopen jaren heb geleerd tot een practice die op dat moment goed voelt in mijn lichaam. Mijn yogastijl is mee veranderd met mijn leven. Jaren geleden begon ik met poweryoga omdat ik wel wilde zweten. Inmiddels vind het trainen van mijn geest en het luisteren naar mijn ware natuur even belangrijk. Bij een Yin / Yang les leer je de natuurlijke balans tussen deze natuurkrachten te herstellen. Ik ben ervan overtuigd dat wat je op de mat tegenkomt een perfecte spiegel is voor waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Earth, Water, Fire, Air en Space

Ik ben gefascineerd door de elementen van de natuur en wat deze energieen ons leren over je lichaam, geest en het leven. Mijn doel is studenten te laten voelen dat wij zelf natuur zijn. Het allerliefste geef ik buiten les, waar je de wind in je haren voelt en de zon op je huid. Des te groter is de uitdaging om ook in een studio in de stad je bewust te worden van de elementen en de natuurlijke balans in jezelf te herstellen.

Sanne’s pleasant voice will calm you down and at the same time motivate you to go into postures you never knew your body was able to do. For me Sanne’s classes are the perfect balance between the magic of yoga to clear your mind and a good work-out. If you are lucky you might get a mini massage or lucky card afterwards!

Jolien

student Hot Flow Yoga Amsterdam & Deep Moon resort Filipijnen

Yin-Yoga

In deze les houden we elke houding zo’n 5-8 minuten vol. Op deze manier openen we de energiebanen in het lichaam (chakra’s en meridianen) en stretchen we het fascia. Je kunt een les zien als een moving-meditation, waarbij je steeds diepere lagen van jezelf ontdekt. Niet alleen fysiek, doordat je na een paar minuten voelt dat je dieper in een stretch kunt komen. Ook emotioneel vormt Yin een interessant onderzoeksproces. Stress, spanning en oude emoties slaan zich namelijk op in je lichaam (o.a. in je heupen). Door bewust te kijken naar wat er bovenkomt en dit vervolgens los te laten, kun je jezelf hiervan bevrijden. Wees dus niet verbaast als je de ene keer een fantastisch inzicht krijgt en de andere keer de tranen over je wangen rollen in een pigeon pose. In mijn Yin-lessen kun je genieten van de muziek en geef ik je wat inspiratie als ‘food for thought’.

 

Yang-yoga

Yang houdingen zijn perfect om je lichaam en mind sterk en flexibel te houden. De les is dynamisch, speels en uitdagend. Je mag best lachen als je bijna omvalt in een crowpose! Wanneer je yang-houdingen op regelmatige basis beoefent, zul je je steeds bewuster worden van wat er in je lichaam gebeurt en progressie waarnemen. Vaak zeggen mensen: ‘Ik kan geen yoga, want ik ben niet flexibel’. Persoonlijk zie ik yoga als een journey, iedereen begint op zijn eigen niveau. Waar de één direct een hoofdstand kan, is de ander een natuurwonder in arm balans oefeningen. Dit acceptatieproces van je eigen lichaam, de verschillen per persoon en per moment is voor mij wat yoga is. Het is net als in de natuur, een eikenboom groeit ook heel anders dan een denneboom.