During a nice yoga retreat near a lovely mexican lagoon, I was lucky to meet such a passionated AcroYogi. Sanne taught us  a full sequence step by step. I was so impressed by the fact that – due to her amazing instruction skills – in 10 minutes we were flying in the air! Sanne showed us the beautiful art of acroyoga, including therapeutic flying and restorative poses to do with a partner. I am forever grateful to have met someone who learned me to trust my body like this. To let go of full control, to be playfull and revive breaking structured ways of practicing. Life is better flying! Mucho amor.

Denise Diaque

Yogateacher and owner yoga shop, Smoksha Sayulita

Connect, trust & play

Zeven jaar geleden maakte ik voor het eerst contact met AcroYoga. Deze vorm van yoga is zo vrij en blij. Het herinnert mij aan jeugd toen ik aan turnen deed. AcroYoga is weer leren spelen. Aan de andere kant is het een serieuze spiegel van waar je in het dagelijkse leven ook tegenaan loopt. Je leert je lichaam, kracht en beperkingen kennen en accepteren. Het gaat over verbinding maken en elkaar leren vertrouwen. En je wordt continue uitgedaagd uit je comfortzone te stappen. Spannend in het begin, maar het geeft onwijs veel plezier en zelfvertrouwen! Overal ter wereld bevinden zich communities en kun je samen spelen. Ik vond dit een te gekke manier om  contact te maken met locals en andere reizigers. Je hoeft er niet eens dezelfde taal voor te spreken!

AcroYoga gaat over samen in plaats van alleen. Je Ego kun je dus wel thuislaten. Ook al kun jij die ene pose perfect. Uiteindelijk wil je samen met 2, 3, 4 of meer personen tot een houding komen. Je helpt elkaar, support elkaar en lift elkaar. Dat geeft zo’n kick! Sommige houdingen – zoals standing acrobatics – zijn super uitdagend. Maar veiligheid staat altijd op nummer 1. Daarom werken we met spotters; mensen die je zonodig kunnen opvangen.

Triple Infinity

AcroYoga bestaat uit drie onderdelen: Elemental, Solar en Lunar. In her eerste onderdeel oefenen we basis (yoga)vaardigheden, ATB (Alignment, Tightness en Balance) en trainen we samen in partnerposes aan een sterk en flexibel lichaam (AcroFit) als fundering voor de andere onderdelen. Solar betreft het acrobatische onderdeel, wat de meeste mensen kennen van het vliegen (bird-pose). De mogelijkheden zijn eindeloos, denk ook aan standing acrobatics en counter balances. Lunar betreft het softe deel van AcroYoga en bestaat uit Therapeutic Flying en Thaise massage.

 

Ook leren vliegen?

AcroYoga is voor iedereen. Langzaam – en met veiligheid voorop – wordt het niveau opgebouwd. Vaak begint een les in een cirkel met een kennismakingsvraag. Daarna doen we een paar solo yoga oefeningen op de mat om je lichaam op te warmen. Er volgen enkele parter oefeningen en soms een spel om op een speelse manier elkaar te leren vertrouwen. De AcroYoga sequence wordt eerst in losse poses aangeleerd. Daarna worden ze aan elkaar gelijmd door middel van transities. Afhankelijk van de groep wordt de rol van base, flyer en spotter afgewisseld. Het is super leerzaam om alle rollen te oefenen! De energie is altijd sky-high tijdens dit onderdeel! Om weer te grounden, wordt een les afgesloten met Therapeutic Flying en/of Thaise Massage. En fijne manier van stretchen waarin we elkaar bedanken voor het harde werk. Na afloop ga je met een hart vervuld met community liefde naar huis!

Teacher Sanne at Work! Miss you here at the lagoon!

Beatriz

Owner retreatcenter, Volcan Laguna - Mexico