Thai & Fly

The loving kindness of healing arts

Het Lunar onderdeel van AcroYoga bestaat uit Thai massage en Therapeutic flying. Hoe uitdagend de acrobatische toeren binnen het Solar deel kunnen zijn, Lunar is bedoeld om het energielevel weer te laten dalen en de lichaamsdelen die tijdens het eerste deel hard hebben gewerkt (polsen, benen) wat extra liefde te geven.

Thaise Massage

Er zijn verschillende soorten Thaise Massage. De meeste mensen denken direct aan de Thaise vrouwtjes die je hardhandig met hun ellebogen een goede beurt geven. Deze stijl komt uit het zuiden van Thailand en richt zich op het losmaken van bepaalde punten in het lichaam geinspireerd op Chinese accupressure. De stijl die ik heb geleerd en overbreng in mijn lesssen komt uit het noorden van Thailand en is geinspireerd op Indiase massage technieken uit Ayurveda en yoga. Deze vorm is gericht op ontspanning en het stretchen lichaamsdelen. Bepaalde poses kun je herkennen uit een yogales. Het wordt dan ook wel yoga voor luie mensen genoemd. Het resultaat is dezelfde high die je voelt na een yoga practice. Deze vorm is een onderdeel van een AcroYoga les.

Therapeutic Flying

Therapeutic Flying kun je zien als een Thaise Massage in de lucht. Dit heeft veel voordelen. Zo wordt vindt er door ondersteboven te hangen automatisch door de wet van de zwaartekracht een verlenging van je ruggenwervel plaats, die je als iemand ligt nooit kunt bewerkstelligen. Ook kun je fantastische twists doen. Ondersteboven hangend een massage krijgen lijkt misschien uitdagend voor de flyer, maar is in de praktijk heel ontspannend. Ook voor de base.

Na een Therapeutic Fly worden de rollen omgedraaid en geeft de flyer een thai massage terug aan de base. Het spel van geven en ontvangen is zo leerzaam. Ook voor relaties buiten de mat in het dagelijks leven.