Een met de natuur

Ik houd van speelse vormen van yoga in de natuur. SUP-yoga vond ik direct te gek. Op de mat in een studio wil dat to-do-lijstje nog wel eens stiekem bovenkomen. Op het water is je hoofd direct leeg. Ik vind het heerlijk om de wind op mijn huid te voelen en de zon op mijn gezicht. Tijdens de savasana kun je je handen naast het board laten hangen. Het deinsen op de golven en het contact met het water geeft een kalmerend effect en helpt om zorgen van je af te laten glijden. Daarnaast is yoga op een board een goede balansoefening. Je zult merken dat je veel bewuster van je lichaam en de houdingen bent en veel extra spieren gebruikt. Dit helpt je daarna ook in je yoga-practice op de mat.

Spelen op het water

De eerste keer dat ik SUP-yoga deed was op de magische Lobok rivier in de Filippijnen. Samen met een SUP-instructrice en de duiklerares die ik ter plekke ontmoette, vormden we een fantastisch Water Adventure Team. We hebben de hele dag als kinderen op het water gespeeld. In een SUP-yoga les bewaren we spannende yogaposes als headstands tot het einde. Mocht je er dan invallen, kun je daarna snel op het droge. Maar voor de meeste mensen geldt dat het dan allemaal niet meer uitmaakt. Het vrije speelkwartiertje kan beginnen! Wat dacht je van AcroYoga op het board? SUP-yoga is voor iedereen met een zwemdiploma. Je hoeft geen ervaring te hebben met suppen of met yoga. Ik ben opgeleid om je beide technieken te leren.

SUP-yoga priveles

Een les start altijd met een uitleg op het vast land over de techniek van het suppen. Daarna gaan we het water op om de techniek in de praktijk te brengen. We peddelen naar een rustig gedeelte op het water. Hier kan de yogales beginnen! Een priveles biedt de ruimte om extra aandacht te besteden aan jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Je zult vooruitgang boeken in de techniek van het suppen, balans houden op een board tijdens diverse yogahoudingen, dichter bij je gevoel komen door verbinding met het element water en rust vinden in je hoofd. Een priveles duurt 90 minuten en kost €95.

SUP-yoga lessen – Vinkeveense Plassen

Vanaf mei tot en met augustus geef ik elke zaterdagochtend een SUP-yoga les op de Vinkeveense Plassen. Wat een fijne manier om je weekend te starten! Vaak drijven we als een kudde eendjes heel natuurlijk dezelfde kant op. Wanneer er veel wind of een sterke stroming is, maken we soms de boards aan elkaar. Het startpunt is de vrijhaven Zwier, een heerlijke plek om voor of na de les nog een drankje of hapje te doen op het terras aan het water. Deze les bied ik aan in samenwerking met Tijn van Sup Culture die zijn boards aan ons verhuurt. De les gaat door bij een minimum aan 5 deelnemers. Een SUP-yoga groepsles duurt 90 minuten en kost €35.