Creating Art

The expression of your true nature

Tijdens mijn reizen over de wereld raakte ik gefascineerd door natuurlijke patronen. Een doorsnede van een bananenboom. Een tropische bloem. De schil van een Durian. Of de fractils van een klimplant in de Filippijnse jungle.

Moving meditation

Geïnspireerd door de verscheidenheid aan mandala’s die ik in de natuur ontdekte. En ook in diverse landen en culturen, startte ik met tekenen. Het bleek de perfecte manier om mijn creatieve sappen meer te laten stromen. Het werd een therapie voor onderweg. Mijn moving meditation. Wachtend in een drukke luchthaven. Of wanneer ik ergens alleen in een koffietentje zit. Ik merk dat mijn mind er rustig van wordt. En dat ik mijn onderbewuste – mijn ware natuur – op deze manier kan laten spreken. Tijdens het tekenen kom ik vaak tot nieuwe inzichten.

Mandala Art Therapie

In Bali volgde ik diverse Manda Art Therapie workshops. Ik heb me verdiept in  de helende werking van ‘making art’. En over de vormen en kleuren die je onbewust kiest. Elke creatie zegt veel over hoe je op dat moment in het leven staat en wat je nodig hebt. Super interessant! De grootste kunst is om je kritische mind – die roept dat het perfect moet zijn – halt toe te roepen. Je zult zien, na de eerste cirkel op papier, gaat het vanzelf stromen. Je zult verstelt staan van wat je in een middag kunt creëren en hoe het resultaat per persoon verschilt. Wat een rijkdom aan verscheidenheid.

 

Tap into you inner artist workshop

Ik vind het heerlijk om een hele middag samen te tekenen met rustgevende muziek op de achtergrond. Zin om mee te doen? Ik leer je over de geschiedenis van mandala’s en verschillende technieken. Ook zorg ik voor de materialen, thee en wat lekkers. Ik kan niet tekenen! Denken veel mensen direct. Dat is je Ego die praat. In iedereen schuilt een kunstenaar. Voel je dat je wel meer met je creatieve kant zou willen doen maar neem je hier zelf niet de gelegenheid voor? Mandala’s zijn de perfect start om je creatieve sappen weer te laten stromen. Het repeterende patroon maakt dat je niet continue hoeft na te denken over wat je volgende stap is. Hierdoor raak je al snel in een trance. Ik moet eerlijk bekennen: het werkt verslavend. Wedden dat je niet kunt stoppen totdat je tekening af is?